....frivolitková krajka mě okouzlila....

pondělí 25. února 2013

Keltský vzor...

Keltský vzor na další náušnice mám od "Frakiry" z diskuse na Dama.cz . Velice se mi ten vzor líbí, proto jsem jich udělala hned několik. Jedny na zakázku a další na darování.  :-)
K vázání jsem musela použít speciální člunek na keltské vzory. Je takový štíhlý, aby prolezl již vytvořenou slzičkou, tak je možnost řetízek z uzlíků různě proplétat aby výsledkem byl takovýto spletenec.

příze: Perlé 15 / člunek na keltské vzory
postup TADY

Přidala jsem k nim ještě řetízek.


Další náušky jsou takovou předzvěstí jara...

příze: Perlé 15 /1člunek + jehla na vlnu
....jehla na vlnu proto, že střed je obšitý jako nitěný knoflík.

zdraví  FrivoLenka

3 komentáře:

  1. Vypadá to moc hezky :-). Keltské vzory mě již dříve zaujaly, působí velmi zajímavě a celkově dost efektně. Akorát mám problém sehnat keltský člunek, nikde ho nemůžu objevit... Proto se chci zeptat, jestli nemáte nějaký tip, kde bych ho našla? Jinak máte hezké stránky, frivolitkování je také mým zájmem, a proto mě vždy potěší, když objevím i ostatní lidi se stejným zájmem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za váš komentář a pochvalu. Člunky se asi u nás nedají sehnat, jen na zahraničním eshopu. Já si je vyrábím sama z napichovátek (dřevěné s dvěma hroty) - foto na G+
      Máte své výrobky někde k vidění? Neznám moc frivolitkářek z česka. :-)

      Vymazat
    2. Moc děkuji za radu, určitě to využiji :-). Výrobky nikde vystavené nemám, pravdou je, že se ještě stále ve frivolitkování učím a zdokonaluji a při škole na to nemám ani tolik času, a tak si ve volném čase tvořím spíše jen tak něco pro radost... Ale věřím, že se v tomto "dokopu" i někam dál :-)

      Vymazat

Christmas Snowflake